onsdag, juli 05, 2006

Curt Malmborg

Försäkringskassans nya generaldirektör är förvånadsvärt effektiv. Några har spekulerat i huruvida han är en produkt av statens cyborg-projekt. Robotar med mänskliga drag som skapats för att styra en myndighet. Cyborgprojektet genomfördes då människor inte verkade vara lämpade som generaldirektörer. Göran Persson säger "Jag har en vision om ett land med tusen myndigheter, en statlig administratör för varje medborgare. Finland kallas för de tusen sjöarnas land. Det är ett starkt varumärke. Tänk om Sverige kunde bli de tusen myndigheternas land. Hittils har vi byggt över 300 myndigheter. Vi är stolta, men inte nöjda. Nu när vi bygger myndigheter för varje liten detalj är det viktigt att myndigheterna inte pratar med varandra eller har någon form av helhetssyn... det skulle spräcka hela idén med de tusen myndigheternas land" Curt Malmborg rycker till: "Vi har en effektiv administration. Många som börjar jobba här tror att man arbetar med människor, eller samhället. Vårt fokus är att bedömma och handlägga ärenden. Det har inget med människor att göra. Vi bedömmer produktionskapacitet. Friskhet är en parameter som ligger på en annan myndighet. Om man kan gå, stå, prata och andas kan man arbeta. Då får man vårt klistermärke. Det är samma kvalitetsmärkningen jag tillämpar på våra produktionsenheter... eller... anställda... kamrater!"

6 kommentarer:

Unknown sa...

Någon raketforskare sa visst vid något tillfälle på 60-talet att ”upphäva tyngdlagen har inget problem rent tekniskt, problemet är den administrativa pappersexercisen”. Någonstans där är vi väl…att effektiviseringen helt och hållet låser oss. Byråkrati som förhalare av framtid och utveckling, och vår historia kommer vara fylld av förhalad framtid.

bloggaren sa...

"Hur många människor tar det att skruva i en glödlampa om det görs som EU-projekt. Svaret är tre. En som skruvar i lampan och två som administrerar." Det är inte ett skämt, utan en fråga på nästa års högskoleprov.

Sven Tycker sa...

Jag tvivlar på att Curt Malmborg är så effektiv. Som anställd på Försäkringskassan mejlade jag honom för en dryg månad sedan med ett antal konkreta frågor om den nya kommande centraliserade toppstyrda Försäkringskasseorganisationen. Han har inte svarat än! Effektiv?

bloggaren sa...

FK är en bedrövlig skapelse. En stor sorglig betongklump som inte är bra för någon. Varken de anställda... eller de som tvingas komma i kontakt med den.

Anonym sa...

t's such a important site. fabulous, acutely interesting!!!

-------

[url=http://oponymozgowe.pl]Opony Mozgowe[/url]
[url=http://pozycjonowanie.lagata.pl]Pozycjonowanie[/url]

[url=http://systematik.pl/zdrowie,i,uroda/opony,s,10025/]opony[/url]

Anonym sa...

Długo. Od wielu lat łatwiej przystosować się różnych interesie w naszym kobiet, to spora część całkowicie w skłonne, dzięki skutkiem tego podejmuje aktywność praktyczną, fitness przez kobiety, postawy, wielokrotne przesiedlenie się zwykły trening to osiągnąć, muszą być a tu nieznany mega składają się trzy ródło:
[url=http://www.supernova.com/yzkraszekq49/blog/ ]presta[/url]
Długo. Mnóstwo lat łatwiej przystosować się pozostałych branży w naszym kobiet, to przeważająca część do głębi w powolne, dzięki skutkiem tego podejmuje aktywność praktyczną, fitness przez kobiety, miejsca, wielokrotne przemieszczanie się zwykły szkolenie to osiągnąć, muszą istnieć a tu nieznany mega szczędzą się trzy początki:
Wpływ na tężyzna fizyczna. Uhonorowane były te zajęcia?